Vergoeding


Vergoeding 2019

 

Omdat ik GZ-psycholoog ben, is het mogelijk om gebruik te maken van je basisverzekering. Dit betekent dat er een aantal gesprekken vergoed worden met aftrek van je eigen risico.

 

Na de intake wordt je ingedeeld in een z.g. zorgproduct. Afhankelijk van de ernst en complexiteit van jouw klachten word je ingedeeld in zorgproduct kort, middel of intensief.

Sommige behandelingen worden vergoed vanuit het basispakket, voorwaarde is dat je een verwijzing hebt van de huisarts en dat er sprake is van een psychisch probleem dat onder de verzekerde zorg valt (bijvoorbeeld angstklachten of depressie).

De tarieven van de verzekerde zorg zijn door de overheid vastgesteld afhankelijk van de zorgzwaarte (intensiteit, duur van de behandeling). 

In 2019 gelden de volgende tarieven:

Kort : 507,62 euro

Middel: 864,92 euro

Intensief: 1356, 25 euro

 

Over deze bedragen houdt de zorgverzekeraar een eigen risico in van minimaal 385 euro.

Let wel: De behandelingen van o.a.werkproblemen (vaak overbelasting/burnout), relatieproblemen en aanpassingsproblemen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering.

 

Voor de voorwaarden en de hoogte van de vergoeding, raad ik je aan informatie te winnen bij jouw zorgverzekeraar.

 

Ik ben als GZ-psycholoog geregistreerd in het BIG register (29916617625).

 

De praktijk heeft per 1-1-2019 geen contracten met zorgverzekeraars. Ik werk dus bewust ongecontracteerd (zie voor meer info: www.contractvrijepsycholoog.nl).

Dit betekent dat je na afronding van het traject van mij een rekening krijgt die je vervolgens zelf kunt indienen bij de zorgverzekeraar. Coaching (vaak een werkgeverstraject)

 

Dat kan ook! In dat geval wordt er samen met jou een plan op maat gemaakt waar we kijken naar jouw behoeften en wensen. Je ontvangt dan een factuur voor het gehele traject. (Dit kan uiteraard ook naar de werkgever gestuurd worden). Zie ook (“Walk & Talk”).


  

Neem contact op


T. 06 487 824 08 (spreek svp de voicemail in, dan bel ik terug).

E. info@praktijkwestgeest.nl

[contact-form-7 id="571" title="Contactformulier 2"]