Werkwijze


Eerste gesprek

Na je telefonische aanmelding volgt een intakegesprek. Tijdens dit eerste gesprek wordt geprobeerd om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van je klachten, de manier waarop je hiermee omgaat en de best dating sites review wijze waarop je leven hierdoor be├»nvloed wordt. Samen met jou wordt besproken wat de beste aanpak is. Op basis hiervan en of je  een persoonlijke klik voelt met de psycholoog, bepaal je of er vervolgafspraak wordt gemaakt. Het aantal gesprekken is afhankelijk van de problematiek, jouw behoefte en je eigen inzet. Vaak is er sprake van een kortdurend traject (gemiddeld tussen de 5-12 sessies).


Aanpak

De aanpak bestaat uit een combinatie van gesprekken en praktische oefeningen. Hierdoor krijg je een beter inzicht in knelpunten en de mogelijkheid om snel en effectief tot verandering te komen. De begeleidingsvorm die gekozen wordt, is afhankelijk van je hulpvraag en komt in overleg tot stand. Een therapie traject duurt zo kort als kan en zo lang als nodig is.

Ik werk graag: praktisch, persoonlijk en doelgericht.


Praktisch: je krijgt handvaten, tools, mogelijkheden per sessie of behandeling om verder te gaan.

Persoonlijk: ik ben betrokken bij het hele proces.

Een goede relatie en vertrouwen vormen de basis. We gaan samen op zoek naar jouw doelstellingen en stippelen de weg uit die het meeste kans biedt op succes.

Doelgericht: jijzelf bent de regisseur van je leven. Mijn rol is faciliterend en gericht op het stimuleren van jouw sterke kanten.  We werken gedurende de behandeling stap voor stap aan het voorafgestelde behandeldoel.

Indien nodig ondersteun ik (zodat je het later zelf kunt overnemen) contacten met de huisarts, bedrijfsarts en andere instanties.


Graag meenemen naar het eerste gesprek:

Kopie van je paspoort

Kopie van de zorgpas

Verwijsbrief van de huisarts

 

Annulering van een consult

Je kunt kosteloos annuleren van een afspraak 48 uur voor het consult, zodat ik een afspraak kan inplannen voor iemand anders.

Later afzeggen wordt door de praktijk in rekening gebracht (60 euro), dit wordt niet vergoed door de verzekeraar.


Samenwerking & doorverwijzen

Het kan zijn dat je wordt doorverwezen naar een andere zorgverlener of instantie, omdat deze je beter kan helpen.

Praktijk Westgeest  is ook gevestigd in Boetzelaer136, een centrum waar 13 psychiaters, psychotherapeuten en psychologen een zelfstandige praktijk hebben. Wij werken samen waar dat nodig en zinvol is, om toegankelijke, persoonlijke en zorgvuldige zorg te leveren.

Zie ook de website: www.boetzelaer136.


Wachttijden


De wachttijd voor intake bedraagt momenteel (10-4-2019) tussen de 2-4 weken, de behandeling wordt doorgaans binnen 2 weken na de intake gestart.

Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kun je altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling.

De zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen 4 weken persuasive process essay to buy something vanaf je eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. 

Verder kun je mij altijd telefonisch consulteren over de actuele stand van zaken betreffende de wachttijd. Soms is er namelijk onverwacht extra ruimte in mn agenda ontstaan en kan ik eerder een intake inplannen. De wachttijd is niet afhankelijk van je zorgverzekeraar.


Klachten

Mocht je een klacht hebben dan bespreek ik die eerst graag met jou, daarna kun je je eventueel wenden tot het NIP (www.psynip.nl).

Neem contact op


T. 06 487 824 08 (spreek svp de voicemail in, dan bel ik terug).

E. info@praktijkwestgeest.nl

[contact-form-7 id="571" title="Contactformulier 2"]